BSO Tuinstad Schiebroek - Rotterdam

 • Tuinstad schiebroek 1.jpg
 • scmink.jpg
 • Ouders.jpg
 • kussen.jpg

BSO Tuinstad Schiebroek 
Abeelweg 225
3053 PA Rotterdam
Tel klantendesk: 010 -213 20 27
Tel locatie: ​​​​​​​06 - 30391151
E-mail: bsotuinstad@norlandia.nl
LRK nummer: 536766654

Manager: Rachel Lodenstijn

 

Norlandia biedt professionele kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. We bieden ze de ruimte om spelend te leren, nieuwsgierig te zijn en hun eigen talenten te ontdekken. Bij voorkeur doen we dat buiten. Want dat past bij onze Noorse oorsprong. Dicht bij de natuur waar elke dag anders is en je samen nieuwe dingen kunt ontdekken. Bij Norlandia groeien kinderen buiten op, dat vinden wij gewoon. Dat maakt Norlandia buitengewoon!

In de Rotterdamse wijk Schiebroek biedt Norlandia Kinderopvang een thuis voor kinderen van 0-12 jaar. Bij het kinderdagverblijf Tuinstad kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar lekker buitenspelen, tuinieren, sporten en creatief aan de slag gaan. Gaan ze eenmaal naar school? Dan biedt BSO Tuinstad Schiebroek voor schoolkinderen tot 12 jaar uitkomst, wel zo vertrouwd!

Kennismaken of inschrijven?

Kom vrijblijvend kennismaken met onze vestiging Tuinstad Schiebroek.
Vraag een vrijblijvende rondleiding aan. Of schrijf uw kind direct in:

alt          alt

In de Openbare Montessorischool Tuinstad in Schiebroek is onze locatie BSO Tuinstad Schiebroek gevestigd. We bieden hier naast voorschoolse en naschoolse, ook tussenschoolse opvang aan. 

Groepen
De buitenschoolse opvang kent twee horizontale groepen: 4 - 8 jaar en 7+ jaar. De oudste kinderen hebben hun eigen groepsruimtes bij nabijgelegen korfbalvereniging NIO en handbalvereniging De Meeuwen. Zij sporten op de sportvelden van deze verenigingen. De buitenschoolse opvang werkt volgens de Montessori werkwijze. Dit betekent dat er veel ruimte is voor het ontwikkelen van zelfstandigheid en keuze in activiteiten. ‘Leer mij het zelf te doen!’

Bij de voorschoolse opvang maken we gebruik van een lokaal in de school.De kinderen kunnen even spelen of we doen gezellig een spelletje met elkaar tot het tijd is om naar ieders eigen klaslokaal te gaan. Met de onderbouw kinderen lopen we gezellig mee. 

Na schooltijd halen wij de kinderen weer op. Bij binnenkomst gaan wij nog even spelen en is het tijd om wat lekkers te eten. Fruit en andere gezonde hapjes staan klaar voor de kinderen. Daarbij drinken wij water of thee. Na het eetmoment is het tijd voor één van de vele activiteiten. De keuze is aan de kinderen!

Tussenschoolse opvang 
De kinderen eten met de leerkracht een boterham in de klas en buiten worden zij opgevangen door onze medewerkers. Daar bieden wij bijvoorbeeld Pauzekunst en Pauzesport aan. Korte kunstzinnige of sportieve workshops die het overblijven op school superleuk maken! Kinderen beslissen zelf of ze hieraan mee willen doen. Pauzekunst en Pauzesport zijn helemaal gratis! Aanmelden voor de tussenschoolse opvang 

Met uitzondering van de feestdagen zij wij in de vakanties en op vrije dagen van de scholen gewoon de hele dag open. Voor deze dagen bedenken wij programma’s met veel verschillende activiteiten. Tijdens de vakanties verwelkomen we op onze locatie ook de kinderen van BSO Jacob Maris.

Bijzonder aan deze locatie

 • We maken gebruik van spel- en creatieve ruimtes
 • Ouderportaal waarop u dagelijks berichten en foto's van uw kind ontvangt
 • Onze visie: "leer mij het zelf doen"
 • Nauwe samenwerking met de basisschool
 • Veel ruimte voor vrij spel
 • Vast team
 • Dagelijks sportprogramma op sportvelden 
 • Sportleider op locatie
 • Uitdagend en leuk programma incl. uitstapjes
 • Activiteiten programma, volgens Montessori methode 
 • Nauwe samenwerking met BSO locatie Jacob Maris 

​​​Fijne extra's

Het meest recente GGD-Rapport wordt rechtstreeks gepubliceerd op de website van het LRK.

Kennismaken of inschrijven?

Kom vrijblijvend kennismaken met onze vestiging Tuinstad Schiebroek.
Vraag een vrijblijvende rondleiding aan. Of schrijf uw kind direct in:

alt          alt

Bimbola

Deze locatie was voorheen een Bimbola Kinderopvang locatie. Heeft u vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice, Regiokantoor Rotterdam.

Norlandia BSO in stadsregio Rotterdam

Norlandia heeft in de stadsregio Rotterdam 11 BSO's. Er is er dus altijd een locatie bij u in de buurt! Kom kennismaken met Mistral in RotterdamZuid in RotterdamDe Wildernis in BarendrechtVilla Norlandia in RotterdamSport Park16hoven in RotterdamParkmeester in RotterdamPark 16hoven in RotterdamJacob Maris in RotterdamCentrum in Rotterdam en Kindcentrum Park16Hoven in Rotterdam.

BSO Tuinstad Schiebroek 
Abeelweg 225
3053 PA Rotterdam
Tel klantendesk: 010 -213 20 27
Tel locatie: ​​​​​​​06 - 30391151
E-mail: bsotuinstad@norlandia.nl
LRK nummer: 536766654

Manager: Rachel Lodenstijn