Peuteropvang De Vincent - Etten-Leur

  • kind wordt geschminkt
  • Ouders.jpg
  • kussen.jpg

Peuteropvang De Vincent
Lambertusstraat 5
​​​​​4872 XA Etten-Leur
Tel.: 076-2046310
E-mail: planning.zuid@norlandia.nl

LRK nummer: 576189431

Manager: Loes Ahlers

 

Peuteropvang De Vincent is een VVE-locatie (vroeg- en voorschoolse educatie) waar peuters van 2-4 jaar spelenderwijs leren en ontdekken. Wij werken met de methode Uk & Puk, waarvan de thema’s aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Ieder kind heeft een vaste mentor en we observeren d.m.v. de KIJK!-methode. We hebben een vast dagritme. Op deze manier hebben wij een goede kijk op de kinderen en kunnen wij de kinderen op hun eigen tempo aanbieden wat zij nodig hebben. Ook stimuleren wij de taalontwikkeling extra door bijvoorbeeld het (samen) lezen van boeken, het zingen van liedjes en door het gebruik van woordkaarten. Naast het contact met de peuters is het oudercontact erg belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Daarom nodigen wij ouders ieder thema uit om deel te nemen aan activiteiten, worden de woordkaarten mee naar huis gegeven, leent het kind per thema een prentenboek en kunt u het eerste kwartier met uw kind mee spelen en zo samen de wereld ontdekken. 

Waar mogelijk spelen we met alle kinderen buiten, zowel in de ochtend als in de middag. De kinderen kunnen tijdens het buitenspelen rennen door de natuurhaag, klimmen over de zandberg en fietsen over het schoolplein. 

IKC De Vincent
Peuteropvang De Vincent is onderdeel van IKC De Vincent. Het IKC biedt een doorgaande lijn voor kinderen van 0 t/m 13 jaar. Om de doorgaande lijn zo goed mogelijk te laten verlopen, werken wij met het programma De Vreedzame School en starten hier al mee op de peutergroepen. Ook stemmen we thema’s, activiteiten en feestdagen af met de basisschool. Door de nauwe samenwerking is er bij de overgang naar school ruimte voor wennen op eigen tempo en is er een warme overdracht tussen ouders, mentor en leerkracht. Wij merken dat deze fijne samenwerking en alles op één locatie veel rust geeft voor het kind. 

GGD-rapport
Het meest recente GGD-rapport wordt rechtstreeks gepubliceerd op de website van het LRK.

Kennismaken of inschrijven?

Kom vrijblijvend kennismaken met peuteropvang De Vincent. 
Vraag een vrijblijvende rondleiding aan. Of schrijf uw kind direct in:

altalt

 

Peuteropvang De Vincent
Lambertusstraat 5
​​​​​4872 XA Etten-Leur
Tel.: 076-2046310
E-mail: planning.zuid@norlandia.nl

LRK nummer: 576189431

Manager: Loes Ahlers